Monday, 11 January 2010

Back to school.. 4th Jan 2010

Kembali ke sekolah..Yay!! My small boy looks excited, ke dia excited sebab mama dia cuti dua hari hantar and ambil dia? Malam kene paksa tidur awal, kalau tak.. memang agak susah nak bangun awal pagi. Alasan biasa dengar, i'm tired mama.. demam lah itulah inilah. Hehe.. what ever pun, harap tahun ni my small boy tak kuat ponteng, sebab tahun depan he's going to be in standard one.

Sekejap je rase, my small boy dulu baby dah besar panjang. My friend cakap anak teruna dah dia tu.. hehe. But, I still feel like he's my little baby. Tidur pun masih dengan mama dia, memang baby kan. Nanti dah ada 'daddy' baru, my boy kena tidur di bilik sendiri. Sekarang ni boleh lagi tidur dengan mama sebab my small boy tak de bilik sendiri. Nanti dah ade bilik sendiri, jangan pulak sneak masuk bilik tidur mama.

Insyallah, my small boy akan jadi anak yang soleh, cerdik pandai, dan tak merengek dan manja! Manja pun sebab he's the only son at the moment. If he has a baby brother or sister, insyallah, hope my small boy akan jadi contoh yang terbaik pada adik-adik dia. Dan, hope dia tak de lah manja sangat macam sekarang kan, and bertanggungjawab. Wahh, mama ni cakap macam my small boy tu 15 years old je kan. It's a hope. We always hope for the best!

Friday, 1 January 2010

2010: Happy New Year

Good bye 2009.. welcome 2010! Happy New Year! Selamat Tahun Baru! Wah sangat bersemangat gitu kan.

Tak lengkap bila setiap tahun baru tanpa azam baru.. My new year resolution for this year is nak naikkan berat badan ke 50KG, now it's only 46KG. My FMIL says I'm skinny. Oh well, memang saya kurus, susah nak naikkan berat badan unless saya preggie.

Another resolution, is to be a better MUMMY. Ini memang dah setiap tahun punye resolution.. Harap tahun 2010 ni will be better than last year in every single life perspective.

Tahun ini juga, I will be someone's wife.. Syukur alhamdulillah, dipertemukan dengan seseorang. Insyallah, bulan September 2010.

New year tak ade celebrate pun. Lepak kejap with my big boy kat kopitiam Cyberjaya. It's actually Oldtown White Coffee.. tapi I also don't know who's the first person called Oldtown as kopitiam. It's near to my ex-office, bangunan yang macam tak siap tu hehe.. Lepas lepak makan kejap, we both went home. My big boy kene standby on 1st January. Basically, memang the whole world cuti kan.. tak tahu pulak kalau ade yang keje. As for me, i'm on leave yay! Boleh bangun lambat.