Friday, 12 February 2010

Oh Cactus

 
 


Actually not a huge fan of flowers or green plants. If ada tak apa, ada pun tak apa. Tapi, if ada tu tak tahu lah tahap rajin dengan malas nak menjaga tu macam mana kan. Selalunya, mula-mula dapat saje rajin, seminggu dua lepas tu, mati agaknya pokok tu.

Pokok kaktus yang dalam gambar tu, letak kat ofis sebelah CPU. Salesman pokok tu cakap, tak payah selalu bagi air or kena matahari. 3 hari lepas beli, baru jemur dia ngan bagi air. Beli 4 untuk RM10, worth it lah kan. Nak tunggu dia jadi besar macam yang diorang tunjuk. Nearly 2 years jugak salesman tu bagi tahu nak dapatkan besar macam periuk nasi. Hik hik.. tak tahu nak digambarkan besar mana. Nak menceriakan cubical, jadi letak lah pokok cactus tu kan. Nak letak orkid pun boleh, ada yang boleh hidup dalam aircond, baru je tahu hari tu. Tapi nanti, bos marah pulak cakap macam hutan ke kan.

Minat juga dengan orkid ni. Once, we have our own house i'll ask my big boy to buy. Letak kat laman rumah, mesti cantik macam rumah auntie sebelah rumah sekarang ni. She's a huge fan of orchid. Cuma, kena pandai susun dan kemas dan definately jaga untuk bagi rumah nampak cantik dengan pokok bunga, if not sure orang cakap.. macam hutan belantara. Nanti nak tambah lagi koleksi pokok cactus ni. Soon, kalau rajin boleh beli orkid pulak.
Post a Comment