Thursday, 18 February 2010

You've Been Promoted

Nak share good news for today with all readers. Hari ni, my big boy got promoted jadi person in charge to User Access group. Yay! Congratulations honey. Kalau dah jadi person in charge sure makin bertambah lagi keje kan. Lagipun my big boy bukan tak pernah buat. Before this keje kat Cyber company XXX tu pun jadi Mr. Superman lagi.. Just that my big boy dah lama sangat rehat from all this responsibilities, itu yang dia rasa agak keberatan sikit nak start all over.

In working world, everytime you show a bit more interest than anbody else, top management will look at you. Ini bukan kipas mengipas yeah, NO KISSING ASS! My big boy is not like that at all. He worked hard on his own with some help of course. My bog boybuat yang termampu dan terbaik untuk diri sendiri so that dia puas hati and of course untuk menaikkan nama team. And, as always no matter what you did bad or good, there's always price to pay. Sometimes you can even lose a friend!

Oh well, orang yang tak nak majukan diri tu too bad if you didn't get what you want. Bak kata pepatah, peluang baik depan mata ambil saja. Orang lain tak nak, kita tunjukkan kemampuan diri dengan buat yang lebih baik daripada orang lain. At the end, we get what we want and we satisfied.
Post a Comment