Saturday, 20 March 2010

Big Boy's New Interest

My big boy a.k.a my fruitheart got new interest. Running!! Hehe.. yesterday after working, we went to Tasik Titiwangsa. It's a well known recreation place for KL people. Masa kami sampai dah ramai orang yang jogging. Tak kurang juga yang bawa anak-anak ke playground. Oleh kerana jauh and lepas waktu kerja, that's why I didn't bring my small boy. Kalau tidak, he's the most excited among the 3 of us. Playgound lah apa lagi kan.

My big boy is inspired by Men's Health Magazine that will be organizing 'The Men's Health Night Run'. It is happening on the 31st July. Jadi, my big boy ada lebih kurang 4 bulan untuk training and prepare. As usual, i'm his motivator, cheerleader, moral support, advise.. etcs. Hehe.. itu semua memang I boleh buat, but to run sorry it's a no no. Tiada kerajinan unless paksa I bersungguh dan marah I baru I buat kot. Tapi, my face moncong saje lah nanti kan.

Yesterday, my big boy had set to run 3.2km in 24 minutes for a start. And, yay he made it. Berpeluh-peluh macam mandi. Kalau maintain larian, and every weekend excersice.. insyallah he will be prepared to run. All this while also, he had start to workout and went to the gym. Orang nak kahwin kan, mesti nak badan sihat dan cergas. No double meaning yeah.

Lepas tu memang boleh lah nak dapat tummy 6 pack. Wohoooo!! I likeeeee.. Eh eh I pula yang teruja lebih. Hik hik.. Well, siapa yang tak suka bila buah hati yang cute, handsome, macho, badan tough with 6 pack tummy kan (terlebih sudah memuji ni) Nak tayang body di beach nanti masa bulan madu pun boleh. Ye ke boleh? Nahhhhh.. for me eyes only. Mesti lah kan, mana boleh everyone tengok, especially all the single ladies (sebut ala-ala Beyonce).

P/S: That's the quick intro pasal budak baru nak belajar marathon.
Post a Comment