Thursday, 29 April 2010

Big Boy Is Back

Yay! My Big boy is back.. Betapa gembiranya hati I, berbunga-bunga. Pepatah Melayu baru 'Dalam hati ada taman'. No more 'bleeding' inside.

Haa.. itu baru 4 hari tak nampak muka dia, belum sebulan ke setahun ke. Hati itu ada rasa sakit sikit juga. Paling lama rasanya satu minggu berjauhan dengan big boy. 2 tahun lepas, he went for a vacation with his family. At that time, my big boy demam pula. Kesian betul, pergi vacation tapi demam. Sempat lagi ambil gambar MMS ke buah hati nak tunjuk muka tak sihat dia tu.

Sekarang my big boy makin busy, makin banyak responsibility. Bukan dia minta semua tu datang or diserahkan pada dia pun, it's because of he's talented and the trust his boss gave him. Dari hari Isnin hari tu, 4 hari berturut he went to PK. Tiap-tiap hari sms and call, dapat dengar suara pun jadi lah kan. Itu yang jadinya me and him kurang acencen (attention, perhatian). Acencen tu sebenarnya bahasa my small boy. Bila mama cakap attention, dia cakap acencen. Hehe.. comel kan? Jadi sampai sekarang melekat acencen tu. Apa yang small boy buat, big boy akan mengajuk. So does small boy, apa yang big boy buat if boleh dia pun nak buat juga. Big boy is my small boy idol!

So balik tadi my big boy hantar sampai KL Sentral, sempat lah bagi acencen kan. At first ingatkan nak lepak makan kat Secret Recipe, tahu dah my big boy mengidam spaghetti meatball. Oleh kerana hujan dengan traffic jam, we decided to go home. Weekend boleh dating lagi.
Post a Comment