Thursday, 22 April 2010

Charity at Tasputra

I don't recall if I have ever done any charity work before. Masa sekolah dulu tak kira kan, sebab memang ada aktiviti gotong royong ni. Yesterday, 21st April I with my officemate dalam 10 orang pergi ke Tasputra dekat Ampang. Kami gotong royong kemas laman Tasputra. It's actually a place for special children.

I have been told to bring along lots of tissue, if I hati kecil senang menangis tak tahan tengok budak-budak yang kurang dari segi fizikal. Tapi alhamdulillah, I tak mengalir air mata.. seronok tengok gelagat few kids yang I consider hyperactive and banyak tanya. Plus, we were busy at their garden. All the kids will get a new playhouse and a new fish pond.. yay!!

Sambil mengemas laman, buang sampah, rumput liar semua sempat juga layan budak-budak di situ. Diorang pun seronok tengok kami datang melawat dan bersihkan laman. Siap tanya nama auntie apa? Hehe.. ada sorang girl ni, memang cute muka dia. Tapi tak dengar pun suara dia keluar.. dia macam berkenan kat my big boy. Yea lah kan.. orang handsome. *adehh puji lebih-lebih pula.

Selebihnya rumah dan kolam ikan tu, memang ada landscaper yang akan buat. So, lebih kurang pukul 1.30 we went back to Elisabeth apartment to shower. Baik hati tau boss I itu. Siap dia suruh kami lunch kat pool bar Prince Hotel. Lepas shower, I ordered fish and chips. Tak tahu nak makan apa, nak nasi memang tak ada lah kat situ kan. Dah namanya pool bar. Jai banyak fast food saja. Around 3.30 baru balik office. Phewww.. really tired. Memang confirm pun, all the way back naik ERL I tidur sampai Salak Tinggi. Awal pagi tadi I bangun pun, kaki I lenguh-lenguh sakit.. huk huk.. tapi gagahkan juga pergi kerja. Very dedicated kan.

Post a Comment