Monday, 12 April 2010

Little About Wedding Preparation

Panic button has been pressed! Stressed, kelam kabut, muke tensi, ape lagi.. oh ya.. naik jerawat.. My fruitheart is calm as usual.. tapi dalam hati yang tersenarai di atas mesti ada kann.. Another 166 days more to go!

Last Saturday we met Kak Ratna from Perfect Day Planner. Dia bagi presentation about the everything and budget of course. I like her, she's very professional and presentation dia very detail. Cuma a bit high on the figure. Things yang tak included dalam service dia are baju bersanding, make-up, dulang hantaran. We've decided yang itu kami akan cari sendiri.

So after lunch with my FPIL (future-parents-in-law), we went to Pertama Complex nak tempah baju nikah di Amin Jauhary. At first ingatkan tutup, tapi diorang tengah kemas kedai untuk dipindah kan ke tempat baru, condo Amin Jauhary di Jalan Kuching. Rasanya memang lagi dekat dengan area rumah my big boy. Nasib baik tempahan masih dibuka. Tempah my baju is RMXXX, haaa.. baru terperasan bila my big boy cakap total harga my baju nikah is RMX.XK. Kain tu saja dah RMXXX, so campur dengan tempah.. kan ke memang harga itu. Memang mahal kata dia. My big boy punya mandarin suit pun dah tempah, harga around RMXXX gak.. we admit it's over our budget. Sungguh seronok menempah dan membeli, sampai budget pun tak ikut. Ini namanya shopping ikut hati.

And then, we went to buy my big boy punya jam untuk hantaran. Swiss Army! I know you know how much is the price range. As for me, I nak juga my Solvil ET Titus. Itu lewat sikit beli pun tak apa. For photographer, tengah tunggu quotation from my friend - Piiown. Dia lagi sibuk, baru balik dari Kedah bercuti setelah sekian lama tak bercuti. Mana tak nya, every weekend dia jadi photographer.. jadual memang penuh. According to him setakat ini, date 25/9 tak ada lagi orang booking. Hopefully I can get an affordable quotation and within my budget from him.

Before we went home, singgah Gulatis beli kain untuk pengapit and my big boy's brother and sister. Pening juga nak pilih warna yang suit dengan theme and baju bersanding/nikah.
Post a Comment