Tuesday, 25 May 2010

Wedding Preparation

It's M-O-N-D-A-Y again yesterday! May nearly end.. cepat betul masa berlalu. Another 123 days to the big day.. yeah as usual I'm counting days. I should post this yesterday, but busy as usual.

Last weekend went to Amin Jauhary's showroom near Sriputramas. At last dapat juga baju untuk reception nanti, warna gold. Although not as gorgeous as the dress I saw at FC, but that's one of the new and beautiful dress there. Tak perlu nak choosy sangat kan, nanti penat big boy teman mencari lagi. At least dah ada baju, daripada tak ada langsung kannnn.. Not too pricy, and just within our budget and it's including make-up! Bukan senang nak dapat price macam tu. So, lepas ni rasanya tinggal lagi 3 barang hantaran nak dicari. Before puasa boleh dapat hopefully.

Talking about my small boy, last weekend juga on Sunday, I ajar dia Matematik. Simple questions about addition and subtraction. I can see that he don't fancy much addition using big numbers. Haa habis semua jari kaki nak digunanya, tu masa mula-mula ajar dia lah kan. Memang kelakar, bila cakap tak payah guna jari kaki.. dia suruh guna jari mama pula. I duduk sebelah dia ajar macam mana nak kira, baru dia faham. Saja nak biasakan dia dengan Matematik, sebab.... mama dia memang tak gemar subjek tu! I am not being cruel, just to show him and teach him to love Maths! Don't want him to be like mama. After a while, he done it very well. Good job Syahmie! Siap buat subtraction tanpa mama duduk kat tepi (sebab mama tidur, nap time). Ada lah salah dua tiga, sebab 5-0=0 Tak apa, budak baru belajar macam itu lah kan.

In few days my small boy going to be 6 years old. He's so.. growing up fast!! Rasa macam semalam dia baru belajar merangkak, jatuh bangun.. next year dah nak masuk darjah satu. There goes my baby. Semalam lepas balik kerja, terus pergi Secret Recipe tempah kek Ben 10. RM100 juga lah habis untuk kek sahaja. Big boy cakap, mahal betul kek anak dia. Tahu tak pe. Once a year je pun.  Last year, it was Transformers.. so this year it's Ben 10.

Everyday he will asked me what day it is and what date, and he will smile.

"Yay!Yay! Hari Khamis, Thursday 27 haribulan birthday Syahmie kan mama?"

The smile that would make me happy that I have a son like him. Mama love you!
Post a Comment