Saturday, 5 June 2010

Cinderella for A Day

Cinderella.. Who doesn't know her right? One of my favorite A character from the famous Walt Disney Princess. Although she's not a princess, but she married to a prince after that and lived happily ever after. Yeah fairy tale.

So at this entry, I bukan nak cakap pasal cerita Cinderella tu hehe.. Cinderella tu kan rajin orangnya, mengemas dan selalu kena buli dengan mak tiri and 2 orang kakak tiri dia. Eh no no.. I tak ada mak tiri or kakak tiri ok! Just that today, I've done the cleaning, rearranging, vacuuming from 10am to 5pm. Short break for 1 hour sebab kena teman my mom pergi kenduri kahwin jiran. Musim orang kahwin dah bermula hehe..

My small man pun rajin juga tolong mama dia mengemas. Alhamdulillah, bila datang mood rajin dia, senang hati mama dia kannn.. Cuma awal pagi ada buat sikit perangai lah juga kan.. Dah kena 'ceramah' dengan mama. Today, bilik my younger sister pun I terjah juga. Habuk tak usah cakap lah kan, semua tempat! Entah macam mana dia duduk dalam bilik tu pun tak tahu. Baru buat kerja sikit dah bersin sampai berhingus. Nasib baik lah my mood today ter'over' rajin dengan bilik dia sekali I buat. Mulut I pun sama bergerak lah kan arah itu ini. Haihh.. orang perempuan bilik macam kapal Black Pearl tu. Nasib baik tak ada Davey Jones, yang ada cuma Mr Cockroach and Mr Red Ant.

Itu kira my workout for the day juga, berpeluh sakan, turun naik tangga lagi. Sampai sakit-sakit pinggang. Ini lah hasilnya bila dah kemas and susun. Although tak secantik susunan Eric Leong dalam Deko Bersama Eric tu, it looks good to me hehe.. Soon, bila I.. eh we ada rumah sendiri.. I jemput Eric Leong untuk deco, bagi cantik!!


Sibuk dia nak beraksi dengan baby bear.. Penuh bantal
Post a Comment