Tuesday, 1 June 2010

My Small Man Sports Day

On 30th May, Sunday was my small man's sports day. Kena bangun awal pukul 6.30pg hari Ahad!! Ughh, memang mama sangat tak rajin. Small man pun bangun agak slow mo hari tu hik hik.. Dengan cuaca redup, sejuk mana tak lena tidur kan.
 
Start 7.30 tapi we reached there 10 minutes late. Orang pun tak ada ramai sangat. This year small man still rumah kuning - Laksamana. And, I have been chosen again as volunteer. Haa caner tu, terpilih sebagai volunteer? Tapi this year tak susah, jaga budak-budak je. Hehe.. but actually tak jaga pun. Cikgu-cikgu yang jaga je pun kan. Memang tak boleh nak control lah budak-budak bila lari ke sana ke mari. Small man alhamdulillah mau juga dengar kata, tapi bila nampak kawan main kejar-kejar, sepak terajang dia pun sama naik. Haihhh.. boys!

Small man tak banyak masuk acara, maybe sebab this year tak banyak acara sukan jadi kena sama rata bagi acara dengan budak-budak lain. Ada satu acara tendang bola, boleh tak masuk gol. Adeh la!! My big man cakap tak macho la. Nanti daddy ajar how to kick the ball.

My big man sampai ngam-ngam event dah habis. Rumah kuning - Laksamana champion like last year.. Hoooo yeahhh!!! That's my boy. Masa tu pula, hamper yang small man menang di ambil orang. Tak tahu lah siapa yang terambil. Lepas tu apa lagi, meraung lah dia kan. Pity my small man. I nak bagi hamper yang I dapat as volunteer tu dia tak nak, dia nak yang dia dapat juga. Lepas tu grandpa pujuk dia dengan bagi duit beli KFC or McD with daddy. Senyap lah sekejap kan, hopefully dia lupa lah after that. Sampai rumah, cikgu dia datang and bagi hamper. I rasa ada yang lebih kot cikgu dia bagi. Oh well, janji my small man tak meraung dah kan.
Until we meet again next year.
Post a Comment