Tuesday, 7 September 2010

Bad Service - First And Last

I was so frustrated today! Oleh kerana tempat tinggal kite orang ada gangguan bekalan air, maka my mother tidak memasak hari ini. So, we decided to 'buka puasa' at one of the tomyam shop near Inti College, Nilai.

We reached there around 6.45PM and only 3 couples were there before us. After we found our table, then came the waiter. He took our order, and later I can see that lots of people coming in. My small man is really extremely hungry. And dia membebel marah-marah cakap lambat. *sigh* Bukannya puasa pun. I ignored him, saying that the food will arrive soon. Bersabar!


Jam dah pukul 7.15PM, still no drinks or food. Haaaa?? I know, I will be getting angry real soon. My brother muka dah monyok. My small man, lagi lah.. haih.. At last, the waiter came with ice cold water for us to break fasting. That's all. Seriously, takkan lah diorang tak boleh prepare air dulu? Bukan minta air susah nak di buat pun, sirap, milo and air suam. Duh!!!!!! Langsung tak ada kurma, service memang OUT!



Hidangan sampai pukul 7.45PM. Terus makan. Lapar sungguh. Rasa macam nak makan orang yang serve tu pun ada gak. Nasib baik, my father tak ada sekali.. if not dah tentu kena marah. Memang tak ada sistem langsung, sampai salah bagi order. Orang order makanan lain, makanan lain yang sampai. Ada juga 4, 5 orang yang datang then balik. Tak mampu menunggu lama.

That's it, itu lah first and last I makan di situ. No more after this. Overall, food is ok. Nasib baik tak charge mahal. Dugaan.
Post a Comment