Monday, 6 September 2010

Who's Turn Is It Anyway

Hari Raya mood has conquered me.. HELP!!?? I am still working, this coming Friday only I will be on leave.. Rasa lambat betul nak pukul 4.30 petang ni. Boleh pulak, suddenly terbau rendang!! Siapa lah yang pegi panaskan lauk dia kat pantry office ni.. *grrrrrrrr.. menggoda iman betul!

Early morning pun ERL tak ramai orang, same goes with LRT. Ramai yang dah mula bercuti since last Friday. Seronok kan orang nak balik kampung jauh-jauh ni. Talking about balik kampung, pagi tadi dalam ERL ada lah se'group' akak-akak ni dok bercerita. Sakan ok! Satu ERL boleh dengar gelak tawa, imagine pepagi dah riuh rendah. Masing-masing bercerita turn nak balik ke kampung siapa, suami or isteri. Hehe.. kelakar pulak bila di ingatkan balik conversation akak-akak tu.

Mana tak nya, even yang duduk senegeri pun tetap bergaduh jugak nak balik rumah parents siapa dulu. Takkan tiap-tiap tahun nak balik rumah parents suami kan, tahu lah ada kuasa veto. Pulak tu, si isteri boleh ugut.. tak nak masak.. aduh! Akak-akak oitt, I jenuh menahan ketawa ok! Tak nak cakap banyak-banyak melebih di blog, mane tahu my turn pula nanti berebut juga kan. Hehe.. Al kisah.
Post a Comment