Tuesday, 16 November 2010

2010: Selamat Hari Raya AidilAdha

Esok tanggal 17 November 2010, 10 Zuhijjah 1431 Hijrah umat Islam menyambut Hari Raya Aidil Adha atau lebih dikenali Hari Raya Korban. Maka, banyak lah lembu dan kambing.. serta ada jugak sikit ayam itik yang dikorbankan mungkin.

Baru lepas telefon parents bertanya khabar. Alhamdulillah sihat. Mama je yang still sakit. Mr. Fruitheart pun sama sakit juga. Lepas kerja hari ni baru nak pergi klinik, after three days he still in the same condition. Harapnya my small man tidak berjangkit dengan daddy lah kan. Sempat bagi tahu mama esok kalau tiada aral melintang, menantu dah sihat sikit boleh lah balik ke Salak Tinggi. Tapi mama siap inform tak masak apa-apa. Alaaa.. sedih. Tak merasa sungguh kerseronokkan hari raya. Aidilfitri pun sama juga.

Kalau dulu zaman kanak-kanak, hari raya lah yang paling best. Dapat duit raya, baju raya lima helai.. lepas tu balik kampung drive jauh. Tapi bukan I yang drive lah kan hehe.. Ayahanda tercinta. This week also, my in laws ke Langkawi. Cuti-cuti Malaysia gitu. Haih.. seronoknya.

So, apa plan esok? Kalau tak rajin.. duduk rumah saja lah jawabnya. Layan dua orang yang nakal itu. Masak? Hehe.. dah print resipi.. tapi.. kena tengok kalau bahan mentahnya cukup atau tidak. Don't worry Mummy, I won't burn down your kitchen.

Di kesempatan ini, Selamat Hari Raya Aidil Adha untuk semua.


Post a Comment