Wednesday, 9 March 2011

Story Of A Seven Year Old - Part III : Ko pe hal??

Entri dalam BM. Sebab ape? Nanti kalau story dalam BI, macam kurang kelakar hehe..

Semenjak kiddo dah sekolah ni, macam-macam die cakap. Pandai cakap lah maksudnye. Selalu mesti ade cerite die bile amek balik sekolah. (uish ejaan ayat BM, memang DBP boleh amek tindakan ni)

OK, back to the story.

Kiddo dah pandai cakap.. 'Ko pe hal haa? Ko pe hal?'

Haa.. terbulat lah sekejap mata mama dia ni kan. Mane tak nye, tak de ajar pun die cakap macam tu. Balik dari taska je, die cakap. Tak ke tekejut I. Dia cakap kawan-kawan die cakap macam tu. Bila tanye, faham ke ape Syahmie cakap, die jawab Syahmie dah ingat la. Entah ape yang die ingat pun tak tau.

Dan yang pasti, as parents nak marah lebih-lebih pun tak boleh. Bukan dia sengaja nak cakap pun. Ikut kawan-kawan. Lagi pun, mama ngan daddy dia pun pernah jadi budak jugak kan. Tegur je lah mane yang patut.
Post a Comment