Tuesday, 31 May 2011

AKU KATA TAK NAK, TAK NAK LAA!

Apa yang tak nak? MEROKOK la apa lagi! Merokok kan membahayakan kesihatan. Walau dah berpuluh ribu juta kali di beritahu akan kesan negatif terhadap badan masing-masing, semakin galak orang hisap rokok. Ditambah dengan gambar yang terpampang dekat kotak rokok tu kan, beli juga dua tiga kotak sekali. Bila rokok naik harga, ada pulak yang jual murah buat rokok sendiri. Entah apa-apa bahan yang dicampur. Dan yang pasti, tu lagi bakal mengundang padah maut cepat agaknya.

I memang lah tak merokok, I kan perempuan Melayu terakhir. (OH!, sangat perasan la you!) Betul apa, "SMOKING DOESN'T MAKE YOU MACHO".

Bersyukur sangat bila Mr. Fruitheart berhenti merokok dua tahun lepas. Sangat berbangga dengan dia. Dan, berbangga juga bila ayah tercinta yang memang perokok tegar berhenti merokok tahun lepas. Ikut menantu ke ayah? Hik hik.

Join segmen Ben Ashaari sempena Hari Tanpa Tembakau 31 May 2011.
Post a Comment